Bola rasmi Piala Dunia 2010

|
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook AndaMedia Britain telah mengeluarkan gambar bola yang akan digunakan dalam Pertandingan Bola Sepak Piala Dunia 2010 di Afrika Selatan. Bola yang dinamakan "Jabulani" ini bergaya malah kelihatan serupa dengan pakaian pasukan bola sepak negara Afrika Selatan. "Jabulani" berasal daripada bahasa Zulu, Afrika Selatan yang bermaksud" bersama-sama merayakan". Bola ini menggunakan 11 jenis warna yang mewakili 11 orang pemain bola sepak dalam satu pasukan dan 11 jenis bahasa rasmi.

Menurut rancangannya, bola ini akan dikeluarkan dalam upacara cabutan nombor rasmi bagi Pertandingan Akhir Piala Dunia, dan Persatuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) akan menghantar bola ini kepada setiap pasukan peserta supaya mereka menyesuaikan diri dengan bola ini dari awal lagi


.Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Comments :

have 0 comments at “Bola rasmi Piala Dunia 2010”

Catat Ulasan

Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda di sini sangat dialu-alukan. Terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

FB