Bila Dah Suka

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda


Buatlah apa yang anda suka.. anda minat dan dari situ akan timbul keikhlasan dalam setiap pekerjaan. Bila ikhlas ada dalam diri maka tidak akan timbul lagi soal stress. Anda akan bahagia dengan pekerjaan anda walaupun pada pandangan orang lain pekerjaan tersebut nampak susah, teruk, membebankan... got it?

p/s : Kalau tiada keikhlasan dalam pekerjaan, bukan sahaja stress tetapi tiada kepuasan kerja, suka mengungkit dan dari situ akan timbul masalah ponteng kerja dan penyelewengan.


Sumber : http://fikir2renung2.blogspot.com/



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Bila Dah Suka

Bola Ganggu Sembahyang

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

video

Bola bola juga,sembahyang jangan lupa. Kalau tengah tengok bola kat tv, masuk waktu terus sembahyang. Kalau tunggu bola habis pukul 11.00 malam, mata dah mengantuk. Mungkin jadi liat pula.


Kalau tengok bola di stadium, kenalah sembahyang maghrib dulu baru boleh masuk. Kalau nak masuk awal pun, sembahyang kat surau dalam stadium tu. Jangan pandai-pandai nak bagi alasan jamak pula kalau tak cukup syarat. Jamak apa? Jamak 'tak yah'? Sekadar peringatan untuk saya juga..

Protokol ke 10 Yahudi mengandungi 8 perkara....
salah satunya adalah..
4. Sport. ..
Pelbagai jenis sukan ditonjolkan dan lelaki dengan perempuan sama-sama berlumba mencari nama dalam sukan... hinggakan sekarang bola sepak pun perempuan main juga.. Bila bersukan, tutup aurat mestilah jauh sekali, sembahyang pun banyak yang miss... bukan yang bermain sahaja tak sembahyang.. . yang menonton pun tak sembahyang juga... Kalau menonton di rumah... akan lambat sembahyang sebab takut tak nampak macam mana masuk GOL.... Yahudi gol lagi.... sampai ada ulamak kata... kerana sukan.. sembahyang boleh tangguh... Masya-Allah, ..

Email : mohroslan@gmail.com



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Bola Ganggu Sembahyang

Kelantan Pertikai Hukuman Zami

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS







Keratan akhbar tahun 1994


Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Kelantan Pertikai Hukuman Zami

Rehatkan Mata Anda

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Email : ir_herlina@yahoo.com















Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Rehatkan Mata Anda

Sarapan Pagi Pekerja

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda


Setiap organisasi ada waktu untuk makan pagi, waktu, tempoh dan kekerapan bergantung kepada organisasi itu sendiri menetapkannya. Kalau waktu masuk bekerja awal, maka awallah waktu makan paginya. Kalau pekerjanya ramai, ada yang buat secara shif. Yelah, kalau semua pergi makan serentak, siapa yang nak duduk pejabat. Ada sesetengahnya rehat 15 minit, ada sesetengah pula rehat 30 minit.


Kalau makan dipejabat samada bawa bekalan dari rumah atau beli dekat kedai mana-mana lepas tu makan kat pantri adalah lebih baik daripada pergi makan kat kedai mana-mana sebab senang orang nak cari kita kalau ada perkara-perkara yang segera atau penting. Tapi kalau makan kat pantri tapi tak boleh nak berurusan dengan pelanggan, tak ada gunanya juga. Oleh itu, makan-makan juga, tapi tanggungjawab pada kerja jangan lupa pulak.




Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Sarapan Pagi Pekerja

Pengadil Kena Belasah

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

video

Tugas sebagai pengadil ni amat berat. Kadang-kadang keputusan yang dibuatnya, walaupun memuaskan hati pihak yang ini tetapi sebaliknya di pihak yang satu lagi. Lebih-lebih lagi kalau keputusannya yang dilihat berat sebelah, lagilah teruk. Bukan sahaja kena maki tapi kena belasah pula. Tidak kiralah pengadil untuk permainan apa sekalipun. Kadang-kadang kita tidak boleh mempersalahkan pemain, penyokong atau pegawai sekiranya mutu pengadilannya amat berat. Mungkin sebab tiada penilaian prestasi atau tiada peluang untuk menegur menyebabkan mutu pengadilannya amat teruk. Kesannya, pengadil berasa dia adalah pengadil yang terbaik.

Link berkaitan


mohroslan@gmail.com



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Pengadil Kena Belasah

Kijang Adakan MoU Dengan Harimau

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Mungkin telah ada MoU antara Kijang dengan Harimau. Tempoh MoU nya tidak pasti berapa tahun atau berapa lama. Walau bagaimanapun, MoU ni boleh dibatalkan bila-bila masa jika ada persetujuan samaada 1 pihak atau kedua-dua pihak.


Lagi gambar, sila klik Read More..









mohroslan@gmail.com



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Kijang Adakan MoU Dengan Harimau

Selangor ???

| 3 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS

Setiap pasukan negeri mempunyai maskot masing-masing sebagai identiti kepada negeri tersebut. Pemilihan binatang-binatang sebagai maskot mungkin ada sejarahnya yang tersendiri. Contoh kijang yang dipilih oleh pasukan Kelantan kerana sejarahnya semasa pemerintahan Cik Siti Wan Kembang. Tapi Selangor??? Red Giant??? Menatang ape tu???



Keratan Akhbar tahun 1996


Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Selangor ???

Pemain Bola Sepak Wanita Arab Saudi

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

mohroslan@gmail.com

video

Tiada larangan untuk bersukan dalam Islam, bahkan ianya digalakkan. Walau bagaimanapun, ada caranya yang perlu dipatuhi sebagaimana yang dituntut oleh agama seperti menutup aurat. Bahkan, pencapaian bersukan orang yang menutup aurat ni lebih baik daripada orang yang mendedahkannya. Oleh itu, tiada susahnya kalau bersukan dengan menutup aurat.





Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Pemain Bola Sepak Wanita Arab Saudi

Kelantan Denda 'Wira Merah'

| 1 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS


Keratan Akkbar Tahun 1994





Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Kelantan Denda 'Wira Merah'

Me And My Boss

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

When I Take a long time to finish,
I am slow,
When my boss takes a long time,
he is thorough

When I don't do it,
I am lazy,
When my boss does not do it,
he is busy,

When I do something without being told,
I am trying to be smart,
When my boss does the same,
he takes the initiative,


When I please my boss,
I am apple polishing,
When my boss pleases his boss,
He is cooperating,

When I make a mistake,
I' am an idiot.
When my boss makes a mistake,
He's only human.

When I am out of the office,
I am wondering around.
When my boss is out of the office,
He's on business.

When I am on a day off sick,
I am always sick.
When my boss is a day off sick,
He must be very ill.

When I apply for leave,
I must be going for an interview .
When my boss applies for leave,
it's because he's overworked

When I do good,
my boss never remembers,
When I do wrong,
He never forgets

what to do?????????????


mat_wifi@yahoo.com

p/s : Seloka ini tiada kena mengena dengan siapa, penyiarannya sekadar untuk merehatkan minda sahaja.



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Me And My Boss

Selangor, Kelantan Sama Liat

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS


Keratan Akhbar tahun 1994




Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Selangor, Kelantan Sama Liat

T-Team Lwn Kelantan

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda




TM Liga Super 2010
6 Mac 2010
Stadium Sultan Ismail Nasharudin Shah, Kuala Terengganu

Keputusan:
T-Team 0

Kelantan 1
Azizi Mat Rose (m-73)




Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......T-Team Lwn Kelantan

Yusmira Taja Baju-T Untuk Penyokong Kelantan

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Sinar Harian 26 Januari 2010 (Selasa)




Keratan akhbar ini hanyalah sebagai koleksi peribadi sahaja, sebab tu baru upload walaupun beritanya dah keluar lebih sebulan yang lalu. Sebab? Sebabnya gambar aku ada dalam tu.



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Yusmira Taja Baju-T Untuk Penyokong Kelantan

Pengadil Kena Debik

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

video

Peranan seorang pengadil ni bukannya senang, kita sebagai penyokong senang je duk kutuk belakang. Nak puaskan hati semua pihak agak susah, semuanya tak kena. Kalau tak puas hati, pengadil yang jadi mangsanya.



mohroslan@gmail.com



Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Pengadil Kena Debik

Keputusan Perlawanan TM Liga Super

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Berikut adalah keputusan perlawanan TM Liga Super yang berlangsung pada 6hb Mac 2010 (Sabtu)

Selangor 4
Kedah 0

Negeri Sembilan 3
Perlis 2

Kuala Lumpur 2
Johor1

Pulau Pinang 1
Perak 1

T-Team 0
Kelantan 1

KL Plus FC 0
Terengganu 1

Johor FC 2
Pahang 1






Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Keputusan Perlawanan TM Liga Super

Kelantan Menang Sorak

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS



Keratan akhbar tahun 1994





Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Kelantan Menang Sorak

Singapura Musnah Rekod Kelantan

| 0 comments
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

KLIK PADA IMEJ UNTUK PAPARAN LEBIH JELAS




Keratan akhbar tahun 1994


Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Singapura Musnah Rekod Kelantan

Galeri Video : Amanah

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

video

Amanah bermaksud perlu sentiasa menyedari hakikat bahawa tugas yang dijalankan adalah amanah yang perlu dilaksanakan dengan sebaik mungkin, berusaha dengan rela hati untuk menghindari kepentingan tugas dan memastikan tiada penyelewengan dalam tugas samada dari segi masa, kuasa, sumber wang dan peralatan serta tenaga kerja.

p/s : Kalau nak claim over time sekalipun, jalan cuba-cuba nak wat trip, silap nanti terkantoi pulak.






Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Galeri Video : Amanah

Jawatan Kosong : Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Universiti Teknologi MARA Kelantan bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.

Jawatan :-

1. PENSYARAH GRED DM41
2. PENSYARAH GRED DM45 / DM51 / DM53 / GRED KHAS C



Sila kemukakan permohonan kepada :-

TIMBALAN PENDAFTAR
(UNIT PENGURUSAN PERJAWATAN - AKADEMIK)
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KELANTAN
BUKIT ILMU
18500 MACHANG
KELANTAN DARUL NAIM

Tarikh tutup : 15 Mac 2010




Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Jawatan Kosong : Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Jawatan Kosong : Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK)

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia (keutamaan kepada peranakan Negeri Kelantan) yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan.

Jawatan :-

1. Penolong Akauntan Gred W32


Permohonan hendaklah sampai ke alamat berikut :-

YABhg. Dato’ Timbalan Yang DiPertua,
Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan,
Kompleks Balai Islam, Lundang,
15200 KOTA BHARU

Tarikh tutup : 2 Mac 2010





Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Jawatan Kosong : Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK)

Jawatan Kosong : Kementerian Pertahanan Malaysia

Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Jika anda adalah warganegara Malaysia yang berkelayakan, anda adalah dipelawa untuk memohon mengisi jawatan-jawatan kosong berikut :

Jawatan :-

1. Tukang K3
2. Pemandu Kenderaan
3. Pekerja Awam Khas
4. Atendan Kesihatan
5. Pembantu Am Pejabat (Pelayan Mes)
6. Pekerja Awam
7. Pemandu/Operator Jentera Pemunggah


Tarikh tutup : 12 Mac 2010





Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda dalam setiap posting sangat dialu-alukan.

Read More......Jawatan Kosong : Kementerian Pertahanan Malaysia
Related Posts with Thumbnails

FB