KELANTAN PERLUKAN STADIUM BARU

|
Kongsikan Maklumat Ini Di Facebook Anda

Bilakah stadium baru akan dibina di Kelantan? Dulu timbul ura-ura ianya akan dibina di Tunjong tetapi senyap. Mungkin dulu orang tidak bertanya sangat pasal ni mungkin sebab orang tidak bercakap pun pasal bola Kelantan. Tapi sekarang ni, soalan ni tiba-tiba ramai yang bertanya sejak kebangkitan semula bola sepak Kelantan. Bila nak bina?


Model Stadium baru Kelantan


Sudah sampai masanya Kerajaan Pusat dan Kerajaan Negeri meneruskan semula rancangan untuk membina stadium baru ini. Kerajaan Pusat bagi duit, Kerajaan Negeri bagi tanah. Stadium Sultan Muhammad Ke-IV semakin tua dan tidak dapat menampung jumlah penonton yang ramai. Kalau faktor politik yang menjadi halangan, rasa-rasa tidak sebab dulu Kelantan tak ada universiti sebab pembangkang yang memerintah, akhir-akhir terbina jugak universiti pertama di Kelantan. Kenapa universiti perlu dibina di Kelantan? Satunya sebab orang Kelantan ramai masuk U, Kenapa perlunya stadium dibina di Kelantan? Satunya sebab orang Kelantan 'gila' bola.


Comments :

have 13 comments at “KELANTAN PERLUKAN STADIUM BARU”
dklate berkata...
at date 

meme kelate perlu kepada stadium baru yg lbh besar tapi bimbang jugak takut nya bakar ko set gila hak xrajin gi stadium...stadium hak ada loni meme sesuai dgn mereka itu....

Tanpa Nama berkata...
at date 

bulih wat stadium baru,tp keno buat krusi batu tuhh...takut keno bakar

Tanpa Nama berkata...
at date 

kapasiti 40 - 50K molek sgt la....sbab ore kelate xdok meney lain..meme gilo bola blako..
gomo klate gomo wak stadium baru !!!

Tanpa Nama berkata...
at date 

Kena buat kapasiti Paling tidak Mace Shah Ale... tapi design lain laaa....

amen berkata...
at date 

sek kito nyo gedebe.. abih nok bakar.. klu buleh 1 stadium nok bkr male tuh kalih..
buleh doh wak stadium baru, buh kusi sofa la... mugo kusi plastik bodo d bukit jalil rm500 sebutir... klu sofa xsapa pon rm500 sebutir...

Tanpa Nama berkata...
at date 

kusi plastik nate apo rm 500 sbutir...

Tanpa Nama berkata...
at date 

kuat spelek pitih awok yoo..
sapa 500 ya sbutir...

Tanpa Nama berkata...
at date 

Make duit mnate FAM tu... nk kayo la tu... stadium tu buat kapasiti 100 ribu la... baru la x keno dok luar stadium supo skalo...

nik a ridhwan berkata...
at date 

molek dok wat ada bumbung tu..kelate uje sokmo. tutup habis pun x po br mapuh tok leh nyawo blako sek2 bedil? pastu wat la krusi besi. tangga besi, hok kalis api dan bom bedil. kedap bunyi br ore kapung Tunjung x bawak pare g katok hok pekong bedil tu. ttp wat bumbung tu biar la kukuh br la dok runtuh mace di tganu tu..mahal sakjo

Tanpa Nama berkata...
at date 

buat stadium mcm gelanggang squash laa...pekkong bedil pun x masuk dlm padang...

Cheni™ berkata...
at date 

Kalu de nyo prangai gitu,dio ake cari jgk pelue nk wat onar dale stadium.

Tanpa Nama berkata...
at date 

wk kapasiti 99,999 ribu r br bsar
ni dok klu nk wk stakat 50,ooo jah baik xyah
tgok ms lawe final malaysia cup dekat gn 70,000 lebih 2 xmasuk lg hok xleh tiket
kalu nk wk, wk besar terus... canggih ckit dr segi sound, n peralatan elektronik mace old trafford gitu bru maju bola sepak kelate...

Tanpa Nama berkata...
at date 

kelate molek wak kapasiti stadium besa.... buat 80 ribu ko baru meriah bola kelate......kalu nk wak kapasiti 40 ribu baik tok payoh buat........ombo harak stadium kelate besa.....hiduk kelate.......

Catat Ulasan

Blog Cheni™ telah menggunakan 'do follow' untuk link setiap komen anda. Link anda tersebut akan tersenarai dalam search engine. Oleh itu, komen anda di sini sangat dialu-alukan. Terima kasih.

Related Posts with Thumbnails

FB